OVER MIJ

Patricia Pennin

Behandeling met planten

Naast energiewerker, sjamane en dierentolk ben ik ook gespecialiseerd in kruiden als kruidengeneeskundige. Van 2017 tot 2021 heb ik de vierjarige opleiding Kruidengeneeskunde gedaan aan het Kruidenrijk in Haaren. In 2021 ben ik voor deze opleiding geslaagd.

Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie genoemd (‘behandeling met planten’) maakt gebruik van de geneeskracht van planten om lichamelijke en geestelijke klachten te behandelen bij mensen en dieren. Hierbij pas ik de kruiden toe in de vorm van tinctuur, thee, zalf of olie.

De reden om deze opleiding te volgen was naar aanleiding van een aantal consulten waarbij kruiden duidelijk naar voren sprongen. Destijds verwees ik mensen door naar een specialist op dit gebied, nu kan ik deze dienst zelf aanbieden.

Deze opleiding leerde mij kennismaken met de grote geneeskracht van planten die al eeuwenlang bekend is en die gelukkig ook (deels) door de wetenschap wordt erkend. Hierdoor heb ik nog meer waardering gekregen voor het plantenrijk en zijn kruiden mijn nieuwe passie geworden. Wanneer ik in de natuur loop, besef ik iedere keer weer hoe groot de Nederlandse kruidentuin is.

Door mijn opgedane kennis toe te passen, heb ik mensen kunnen helpen met hun klachten. Het blijft bijzonder te zien dat het gebruik van kruiden maar ook het aanpassen van de leefstijl en dieet veel positieve resultaten geven!

Een consult aanvragen of meer informatie weten?

Dankzij haar heb ik antwoorden gekregen en haar overlijden een plekje kunnen geven. Ik heb ook boodschappen van mijn vrouwtje gekregen die ik dichtbij mijn hart draag. Ik heb door Patricia alles een plekje kunnen geven.

Patricia, je bent een intens lieve, prachtige vrouw die mens en dier verbindt. Ga door met je mooie werk. Liefs,